Forum Stare Forum Rzeczypospolitej Eskwilińskiej Strona Główna FAQ Użytkownicy Szukaj Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj Rejestracja
Stare Forum Rzeczypospolitej Eskwilińskiej
nowa strona i forum: www.eskwilinia.tnb.pl
 Oświadczenie Przewodniczącego Rady Rządowej Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Marcin Wilczyński
Administracja państwowa

Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 2051 Przeczytał: 0 tematów

PostWysłany: Nie 10:28, 10 Paź 2010 Powrót do góry

W związku z artykułem ,,Temat tygodnia: wyprzedaż majątku narodowego", jaki ukazał się dziś w tygodniku Nasza Eskwilinia, oświadczam, że wszelkie insynuacje, jakoby rząd uprawiał nepotyzm i kumoterstwo przy okazji prywatyzacji niektórych przedsiębiorstw państwowych są nieodpowiedzialne i wysoce nie na miejscu. W mojej ocenie sformułowania typu ,,rząd chce po niskiej cenie sprzedać zakłady państwowe swoim kolegom i innym decydentom" wyczerpują znamiona czynu zabronionego określone w art. 21 Kodeksu Karzącego tj. pomówienia i zniesławienia.
Autor artykułu stawia również tezę, skądinąd słuszną, że ,,osoby zajmujące stanowiska państwowe nie powinny bogacić się kosztem nas wszystkich" i proponuje aby uniemożliwić udział w aukcji osobom zajmującym stanowiska państwowe. Zapomina jednak przy tym, że wówczas bez mała 90% obywateli zostało by w ten sposób od aukcji wyłączonych. W takim wypadku można by mówić, że aukcja została usatwiona pod kilka osób, które się sprawami publicznymi nie zajmują.

W związku z powyższym liczę, że Nasza Eskwilinia zamieści w najbliższym swoim wydaniu stosowne sprostowanie.
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu

Skocz do:

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo